Symposium “Zorg voor de ander, zorg voor jezelf” 20 maart 2009

Symposium "Zorg voor de ander, zorg voor jezelf"

Datum: Vrijdag 20 maart 2009
Tijd: 10.00 – 18.00 uur
Locatie: Dorskerk – Abcoude

Ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan organiseren wij op 20 maart 2009 een symposium met als actueel thema: Zorg voor de ander, zorg voor jezelf. Tijdens het symposium wordt veel aandacht besteed aan de hulpverlener. Op dit moment werken wij hard aan de definitieve samenstelling van het programma. Tijdens de ochtend zal een aantal lezingen bijdragen aan onderwerpen als humor in de zorg, omgaan met lijden en dood, time management en tijdsbeleving. Gedurende de middag staan 10 praktijgerichte workshops op het programma.

Wilt u nader geinformeerd worden over het definitieve programma? Stuur een email naar info@lesvaux.nl

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Weleda en Astra Zeneca Oncologie

Oproep

Kent u een loodgieter/ installateur die wat over heeft voor een goed doel en ook een leuke gratis vakantie met zijn gezin wil in Frankrijk. Of bent u zelf zo iemand? Bel ons 0294-284482. Wij hebben op Les Vaux een van alle gemakken voorzien vakantiehuis, geschikt voor 4 personen. De omgeving is prachtig met bossen, zwemmeertjes,kastelen, mogelijkheid om paard te rijden etc. Als u onze cv aanlegt, geniet uw gezin van al dat heerlijks. En u krijgt de voldoening dat door uw toedoen meer mensen met kanker naar Les Vaux kunnen komen.

 

Waar kunt u ons ontmoeten

Oncologiedagen van de V&VN, 20 en 21 november 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit congres is bedoeld voor oncologieverpleegkundigen en andere hulpverleners, die lid zijn van de V&VN, afdeling oncologie. Op dit congres staat Stichting Les Vaux met een stand. Bovendien verzorgt Les Vaux een workshop op vrijdagmiddag met als titel’ Tijd in de oncologie?’

22 november van 11.00 uur tot 15.00 uur staat Stichting Les Vaux met een stand op de open dag van het AvL (Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis) te Amsterdam. Deze dag is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten.

Op 25 november kunt u de mensen achter Les Vaux ontmoeten tijdens de door het IKA georganiseerde ‘road show’  Toekomst na Kanker in het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis) in Amsterdam. Deze dag van 10.00 uur tot 16.00 uur is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten.

Op 29 januari 2009 is de ‘road show’ Toekomst na Kanker in het Flevo Ziekenhuis in Almere. Ook daar zal Stichting Les Vaux met een stand aanwezig zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Deze dag is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten

Nadere inlichtingen over Les Vaux kunt u steeds telefonisch krijgen. Bel 0294 284482 en vraag naar mevrouw Elly de Bruin.

 

Schenking Ronde Tafel 134 (Nieuwegein)

Op 11 april 2008 heeft de Ronde Tafel 134 een feest georganiseerd in kasteel Amerongen, waarvan de opbrengst geheel ten bate komt van Stichting Les Vaux. Het feest heeft 3200 euro! opgebracht en zal gebruikt worden om een cv installatie aan te leggen in Les Vaux. Wanneer die cv er is kan Les Vaux meer weken organiseren, in periodes waarin het nu te koud is om er te vertoeven. Namelijk in maart en april en oktober en november. De uitbreiding van het aantal weken is noodzakelijk omdat steeds meer mensen met kanker en hun naasten de weg naar Les Vaux weten te vinden. Het afgelopen jaar was er sprake van een wachtlijst en hebben we helaas mensen moeten teleurstellen.

Les Vaux is heel groot. Daarom zijn er drie cv installaties nodig, dus ook meer geld. Kortom, als u iemand kent die geld over heeft voor een goed doel of wanneer u zelf iets kunt missen, wordt vriend van Les Vaux en maak uw bijdrage over naar 300503032 ten name van Stichting Les Vaux onder vermelding van "cv voor Les Vaux".

Informatiemarkt  ‘Toekomst na Kanker’

Logo_roadshow.gifDe Roadshow ‘Toekomst na Kanker’, een initiatief van het Integraal Kankercentrum Amsterdam, is een rondreizende informatiemarkt over nazorg voor (ex-)kankerpatiënten die ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland aandoet. 

 

Inmiddels hebben 10 ziekenhuizen in deze regio door de informatiemarkt ‘Toekomst na Kanker’ het nazorgaanbod onder de aandacht gebracht bij (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en zorgverleners. Komende maanden  organiseren de volgende 8 ziekenhuizen deze informatiemarkt:

• VU medisch centrum, Amsterdam – 13 september 2008

• Zaans Medisch Centrum, Zaandam – 9 oktober 2008

• Rode Kruis Ziekenhuis, Beverwijk – 13 oktober 2008

• Kennemer Gasthuis, Haarlem – 15 oktober 2008

• Gemini Ziekenhuis, Den Helder – 30 oktober 2008

• Medisch Centrum Alkmaar – 15 november 2008

• Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam – 25 november 2008

• Flevoziekenhuis, Almere – 29 januari 2009

 

Website

Het volledige nazorgaanbod voor kankerpatiënten staat beschreven op de website toekomstnakanker.nl. Patiënten kunnen hier eenvoudig vinden hoe zij in hun eigen omgeving in contact kunnen komen met organisaties of hulpverleners die passen bij hun behoefte of wensen. Op deze website is tevens te vinden wanneer de informatiemarkten in de ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland worden georganiseerd.