J’aime la vie

Op 7 en 14 april a.s. wordt, in twee delen, de documentaire “J’aime la vie – over leven met kanker” over Les Vaux uitgezonden bij de RVU (Ned 3, 19.58).

2-delige documentaire over leven met kanker. Een villa in Frankrijk. Zomerse temperaturen, landelijke omgeving. Een groep mensen gebruikt de avondmaaltijd tegen de achtergrond van de ondergaande zon. Het heeft veel weg van een zorgeloze vakantie. Maar niets is wat het lijkt: de meeste van deze mensen hebben kanker. Ze zijn hier om uit te rusten, zich te bezinnen op de toekomst en te leren leven met de onzekerheden die hun ziekte met zich meebrengt. Stichting Les Vaux organiseert gastenweken voor kankerpatiënten en eventueel hun partners. Er wordt gewandeld, muziek gemaakt en aan yoga gedaan. Er zijn tal van creatieve therapieën, groeps- en individuele gesprekken, al naar gelang de behoefte. Tjarda Hoekstra volgde een groep mensen tijdens en na hun gastenweek. Hoe ervaren deze mensen hun week op landgoed Les Vaux? Wat heeft zo’n gastenweek met lotgenoten hen opgeleverd? Regie: Tjarda Hoekstra. Kaap de Goede Hoop-special.