Les Vaux in het AD

Dit artikel verscheen in het AD van 21 december j.l. Klik op het plaatje om het te vergroten. Je kunt ook de hele pagina downloaden als pdf.

Stichting Roparun steunt Stichting Les Vaux

Stichting Roparun stelt vanuit de opbrengst van de Roparun 2012 een bedrag van 2400 euro ter beschikking aan Les Vaux als bijdrage voor een fornuis en een koffiezetapparaat. Hartelijk dank hiervoor!

De Roparun is een loopevenement van 520 kilometer, waarbij mensen in teamverband een prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dit gebeurt al jaren onder het motto: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.

Op zaterdag 26 mei 2012 gaat in Parijs èn in Hamburg de 21e editie van de Roparun van start. De finish is op 28 mei op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparun (www.roparun.nl)  is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 45 miljoen euro opgebracht. Het geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van allerlei doelen die te maken hebben met zorg voor mensen met kanker.

 

 

Opbrengst fair in RK kerk in Abcoude voor Les Vaux

Op 20 november is er in de RK kerk in Abcoude een fair gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor Les Vaux. Er waren heerlijke en mooie zelfgemaakte producten die zo goed verkocht zijn dat de fair in totaal meer dan € 650.= heeft opgebracht. Een parochielid maakte later nog € 250,= over. Hartelijk bedankt.

Les Vaux op landgoed Noorderheide

Dit jaar hebben we voor het eerst gebruik mogen maken van het landgoed Noorderheide in Vierhouten om een midweek te organiseren voor onze gasten.
Op het landgoed Noorderheide waren de omstandigheden perfect om de week goed te laten verlopen. De omgeving is prachtig, de kamers van het landgoed luxe en comfortabel, en de eettafel was steeds prachtig gedekt met veel oog voor detail. Het eten was heerlijk en gezond, dankzij de liefdevolle kookkunsten van kok, Max, gastvrouw Astrid en gastheer Bas, die steeds bereid waren om bij alles te helpen. Dit varieerde van eieren halen uit het kippenhok tot het voorbereiden van het vuur in de buitenlucht. Niet alleen de gasten voelden zich verwend, ook de therapeuten hebben enorm genoten van deze hulp. Het niet hoeven voorbereiden van de maaltijden maakte dat wij ons volledig konden richten op de gasten. Met grote dankbaarheid kijken we terug op een succesvolle week die voor onze gasten heel belangrijk was omdat het hun een stap verder heeft geholpen in het ingewikkelde proces om kanker een plaats in het leven te geven.
Wij willen graag Stichting Elise Mathilde Fonds hartelijk danken voor de mogelijkheid om op Noorderheide te verblijven. Verder bedanken wij ook Astrid en Bas voor hun geweldig goede zorg en gastvrijheid.

kok gezocht

Bij de werkweken moet er natuurlijk lekker gekookt worden. Welke vrijwillig(st)er die goed en lekker kan koken voor een groep mensen van minstens 15 personen meldt zich aan?
Data van de werkweken zijn: 15 tot 21 april en/of 25 april tot 1 mei.

Als je interesse hebt, stuur dan een e-mail naar info@lesvaux.nl.