Wij wensen u een liefdevol en vredig jaar toe!

 Perseverance is a day-by-day decision not to give up, Margaret J. Wheatley*

Deze uitspraak is afkomstig van Margaret Wheatley die ons in haar inspirerende boekje ‘Perseverance’ handreikingen geeft om uitdagingen en problemen in het werk en in het privéleven aan te pakken en te overwinnen. Zij schrijft: perseverance, of volharding, is iedere dag opnieuw ervoor kiezen in het strijdgewoel, met allerlei negatieve krachten om ons heen, te blijven staan. Volharding begint volgens Wheatley met het juiste werk doen, werk dat bij je past en dat je waarden in ere houdt.

Les Vaux bestaat dit jaar 20 jaar. Al die jaren hebben we gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van ons werk. Daarbij hebben we onze waarden behouden: liefdevolle, professionele, integrale zorg bieden aan mensen met kanker. Onder integraal verstaan wij aandacht voor het lichaam, de geest en de ziel. Er wordt niet alleen gepraat maar ook de andere zintuigen komen aan bod, bijvoorbeeld bij de creatieve en lichaamsgerichte activiteiten. En ook het verblijf in een prachtige, natuurlijke omgeving is een streling van de zintuigen. Alles wordt met liefde gedaan en dat proef je (ook letterlijk!).

Wij hebben ons 20 jaar staande weten te houden in het ‘strijdgewoel’ . Wij zijn daar trots op en wij willen dit dan ook in ons jubileumjaar uitdragen. En wel tijdens een symposium in november 2013. Perseverance / volharding / je eigen weg gaan is onze boodschap en daarbij vasthouden aan je eigen waarden. Dat is ook wat de gezondheidszorg in deze tijd nodig heeft.

Onze jubileumactiviteiten kunt u volgen op onze website (www.lesvaux.nl).

Wij wensen u, ondanks het strijdgewoel waar u wellicht zelf ook in zit, een liefdevol en vredig jaar toe!

 * M.J. Wheatley – Perseverance, San Francisco 2010