Klusweek

Na de fantastische klus die ze in 2003 geklaard hadden beloofde de Abcouse werkploeg bij het afscheid: “we komen terug om het af te maken”. Ze hebben woord gehouden. Vier auto’s reden eind april het erf van Les Vaux op met zes mannen en vijf vrouwen aan boord.

Het was dezelfde ploeg als in 2003 met één nieuweling, Jorg de elektrotechnicus die al gauw de bijnaam ‘vonkenkoning’ kreeg. Net als de vorige keer hadden ze een bus vol materiaal, voor een deel geschonken door Sigma en Schilders-bedrijf Marcel Kneppers (Hartelijk dank!).

Zij togen direct aan het werk. De twee schilders, met hulp van een ploeg vrouwen aan het schuren, plamuren en schilderen van de binnenkanten van de vele ramen en kozijnen. Twee acrobaten bekleedden de binnenkant van het dak van de zitruimte (10 tot 15 meter hoog!) met plastic en daarna met wit linnen. Dat gaf een prachtig ruimtelijk effect. Maar dat was niet alles. De dames ontpopten zich als echte traditioneel-Franse-murenbouwers. Met grote keien natuursteen bouwden zij, zonder één korrel cement te gebruiken, een stevige muur van ruim een halve meter dik als afscheiding van de parkeerplaats. De aannemers in het gezelschap maakten de afscheiding compleet door het plaatsen van twee toegangshekken van smeedwerk. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook belangrijk voor de veiligheid. De ‘vonkenkoning’ kwam aan zijn trekken bij de vele interessante technische klussen, zoals het weer rijdbaar maken van een mini tractor, het repareren van een doorgebrande boiler etc. En last but not least: we hebben de hele zomer volop kunnen genieten van het werk dat er in de moestuin is verzet: emmers vol tomaten, reuzenpompoenen, heerlijke franse boontjes en nog veel meer.

Werkploeg uit Abcoude, heel erg bedankt!