Klussen, wie durft?

Ieder jaar denken we weer dat dit het laatste jaar is dat er geklust moet worden. En elk jaar blijkt er weer van alles te doen te zijn. Zo ook het afgelopen jaar. Er is weer keihard gewerkt door de vriendengroep uit Abcoude. Naast het jaarlijks terugkerende werk van het klaarmaken en inzaaien van de moestuin, het snoeien van bomen en struiken, het gereed maken van het weiland voor de komst van de schapen, zijn er drie grote projecten aangepakt. De hal is piekfijn afgewerkt, de zitruimte, waar het grove stuukwerk niet egaal van kleur was, is met behulp van steigers (15 meter hoog, in totaal 200 m2) in de verf gezet en er is een terras met pergola gemaakt, waar buiten gegeten kan worden zonder last van de zon te hebben. Het waren gigantische klussen, die door de vriendengroep uit Abcoude weer fantastisch geklaard werden. Bedankt Kees, Peter, Rein, Jan en Frans.
Ook voor het komend jaar staat er weer een berg werk klaar. De kelders moeten een beurt krijgen.Vanwege vochtproblemen zijn de voorraadkelder (waarin de etenswaren en de wijn) en de verfkelder (met verf en schoonmaakspullen) niet meer goed bruikbaar. De oplossing is het leggen van betonvloeren en het stuken – met grove kalk – van de muren. Geen leuke klus maar wel erg nodig. En als er tijd overschiet het aansluiten van de sauna. Die staat er al jaren, maar de verbinding met krachtstroom is nog steeds niet gelegd. Dat betekent echter wel het graven van een sleuf van bijna 150 meter op een terrein dat vol zit met stenen. Wie durft??
Tenslotte is er de voorjaarsschoonmaak. Les Vaux is groot, 4 huizen en 2 stallen. In de winter staat het leeg en wordt het een domein van muizen en spinnen. Voordat begonnen wordt met de weken in mei moet er goed de bezem doorheen.
Heb je zin om een weekje te komen helpen, neem dan even contact met ons op (0294 284482).