Training ‘Zorg voor de ander, zorg voor jezelf’

poster_verpl.jpg

Het jaar 2008 is begonnen met de meerdaagse training voor oncologieverpleegkundigen, ‘Zorg voor de ander, zorg voor jezelf’ van 19 tot 23 januari in Fredeshiem bij Steenwijk. De deelnemers brengen aan het begin van de week de problemen in waar ze in hun werk het meest tegenop lopen. Deze keer lag het accent op de moeite, haast onmogelijkheid om ‘nee’ te zeggen waardoor steeds meer werk op de schouders wordt geladen, waar sommigen haast letterlijk onder worden bedolven. Met alle beschikbare middelen is geprobeerd hier oplossingen voor te vinden. De dramalessen bleken speciaal zeer effectief te zijn. Ondanks het slechte weer zijn er nog een paar prachtige wandelingen gemaakt. De deelnemers gingen met een praktisch stappenplan naar huis, zodat het geleerde ook werkelijk in praktijk gebracht kan worden. Belangstelling? Informeer bij Les Vaux naar de data van de volgende trainingen.