Het restaurant is klaar

rest.jpgHet was eerst een vieze oude schuur, die later verbouwd en verfraaid is door onze werkgroep uit Abcoude met een linnen dakbeschot, grof stucwerk en het mooie beeld van Saint Martin de Tours die over ons waakt. Hoe mooi het ook was, de ruimte werd nog steeds afgesloten door een gammele schuurdeur. Op koude, winderige dagen was het daarom niet prettig toeven in ons binnenrestaurant. De werkgroep in 2008, de mannen van de begeleiders, hebben het karwei afgemaakt. Zij hebben antieke deuren, die wij op de kop hadden getikt, in de opening geplaatst, waardoor de ruimte tochtdicht kan worden afgesloten. De oude staldeuren zitten er nog en fungeren nu als luiken. Maar dit is niet het enige dat ze gedaan hebben. In diezelfde werkweek is ook de gang en de buitendouche betegeld en is er weer een heleboel buitenwerk gedaan. Bedankt Paul, Edwin, Fedde en Jochem!
Is Les Vaux nu af? Helaas niet. Voor 2009 staan 2 grote projecten op het programma. Het eerste is de aanleg van een cv installatie waar u elders in deze nieuwsbrief meer over leest. Het tweede is de isolatie van een buitenmuur tegen vochtdoorslag.  Een omvangrijke klus. waarbij een geul van 20 meter gegraven moet worden, uiteraard met een machine, een betonwand van 10 cm tegen de muur moet worden geplaatst en de geul met sintels moet worden volgestort. Wie durft om in april een week te komen helpen? Naast deze grote klussen is er, zoals ieder jaar, weer veel te doen. Buiten snoeien en inrichten van de moestuin en binnen een grote schoonmaak, jaarlijks onderhoud, schilderwerk etc. Er wordt tijdens zo’n werkweek natuurlijk hard gewerkt, maar het is ook heel erg gezellig en je wordt goed verzorgd met heerlijk eten en drinken. Meer weten, bel even met Jan Ligthart.