een nieuw begin

Anja over haar week voor nabestaanden:

De eerste tijd na Les Vaux was nog moeilijk, het verwerken van het verlies van Piet heeft mij wel 5 jaar gekost. Ondanks het gemis is de pijn nu weg, de mooie herinnering is er voor in de plaats gekomen. Ik ben nu zeer zelfstandig en ervaar dit als heel prettig.

Ik weet dat ik heel veel aan Les Vaux heb gehad. Als ik er over nadenk voel ik iets van “verliefdheid”. Ik denk aan de yoga, de massage, de gesprekken, de maaltijden samen aan de lange prachtig gedekte tafel buiten, de creativiteit en het bijzondere individuele gesprek met Elly. Ik denk vooral nog vaak aan de vraag/opmerking van Elly toen al “dus Anja er is ook winst”. Dit deed iets met me, ik ervaarde het misschien wel als een nieuw begin.

Nu moet ik constateren dat die winst er zeker is, wie had dit kunnen denken.