Een cv installatie voor Les Vaux

Op 24 januari 2008 gaat de telefoon. Aico Kampman van de Ronde Tafel 134: “Jan, we willen een feest organiseren ten bate van Les Vaux. Hebben jullie nog iets nodig, een cv installatie bijvoorbeeld?” Wat een goed idee. Zonder goede verwarming kan er pas met de gastenweken in Les Vaux begonnen worden als de buitentemperatuur aangenaam is, dus eind mei. Half september moeten we stoppen, omdat het daarna te koud wordt. Het moet voor onze gasten, mensen met kanker, lekker warm zijn. Ze hebben het immers gauw koud. Met een goede verwarming kunnen we eerder beginnen en later ophouden, waardoor we het aantal weken kunnen uitbreiden.
De Ronde Tafel 134 vierde het feest weer in Kasteel Amerongen en haalde € 3.200,=  op. Bedankt mensen van de Ronde Tafel, fantastisch!
Dit bedrag was niet voldoende om Les Vaux van een verwarmingsinstallatie te voorzien. Daarom hebben we aangeklopt bij andere fondsen. De Stichting Willemien Cohen wilde helpen en zegde een bedrag van € 8.000,= toe. Geweldig! Met deze 2 giften kan er in het grote Les Vaux enkele systemen worden aangelegd. We kiezen voor houtgestookte cv’s. Hout is in de bosrijke streek rond Les Vaux heel goedkoop. Voor een deel van de aanleg hopen we op vrijwilligers. Bovendien komt er een leuke klus bij: heel veel hout zagen en hakken!!