Werkweken – warmte in Les Vaux

In 2009 hebben we niet een, maar wel drie werkweken gehad. Er is ook heel veel gebeurd. De grootste klus was de aanleg van een centrale verwarming. Onder leiding van Embert van Tilburg werd door de vroegere Lions club Rotterdam (bedankt Heeren aan de Maas!!) in het hoofdgebouw een cv systeem op hout aangelegd. Hout is met de grote eikenbossen in de buurt volop en goedkoop verkrijgbaar. Het was een zware klus, niet in het minst vanwege de dikke muren waar de leidingen doorheen moesten. De boor van 80 cm bleek tekort. Er moest een boor van 1 meter worden aangeschaft. Na 2 weken hard werken was de klus geklaard en kon de brand er in. En hij deed het. Alle benedenruimtes in het gastenhuis, de eetzaal, de salon, de keuken, de hal, de vergaderruimte, het kantoor en de zandkamer werden heerlijk warm. Dat betekent dat we er ook op de kille dagen in lente en zomer warmpjes bij kunnen zitten en het aantal weken kunnen uitbreiden. In 2010 gaan we met de weken door tot in oktober en november!
Een tweede grote klus was de fabricage van een massagehuisje. Als het lekker weer is – en dat is het meestal – is het natuurlijk geweldig om buiten gemasseerd te worden. Ontspannen liggend met uitzicht over de vallei. Edwin en Fedde hebben in 2 dagen tijd de constructie opgericht, waarna Jan en Cees het huisje hebben afgemaakt (zie foto).
En er is nog veel meer gedaan, het betegelen van de buitendoucheruimte, het totaal vervangen van een deel van de elektrische bedrading, aanleg van een doucheruimte in het ‘kleine’ huis, snoeien, moestuin, reparaties aan luiken en spanjoletten etc. Het was hard werken, maar ook heel veel ontspanning, plezier en lekker eten.

In 2010 zijn de werkweken gepland in april. Naast moestuin, snoeien, reparaties en het schilderen van het buitenwerk staat er weer een superklus klaar: de aanleg van een cv systeem in de yogaruimte en begeleiders slaapkamers. Ook op hout, maar een kleiner systeem dan het hoofdgebouw. De werkploeg uit Abcoude heeft al toegezegd om te komen. We kunnen echter meer hulp gebruiken. Als je zin hebt om een pittige, maar zeker ook leuke week (of enkele leuke dagen) mee te maken, neem dan contact op met Jan Ligthart, 0294 284482. Ook om je op te geven voor een schoonmaakweek kun je bij hem terecht.